Як налаштувати "Доставка та повернення" в Merchant Center

Тиждень тому ми отримали лист, про те, що незабаром можливі блокування Merchant Center, якщо у вашому Merchant не заповнений розділ «Доставка й повернення».

Щоб допомогти вам уникнути блокувань - пропонуємо наочну інструкцію, як заповнити цей розділ.

1) На панелі інструментів вибираємо розділ "Доставка та повернення";

2) Додаємо служби доставки;

3) Додаємо назви служби та обираємо країну доставки;

4) Прописуємо години доставки;

5) Обираємо чи встановлюємо вартість доставки.

Після публікації цієї інформації в наш Телеграм-канал, ми отримали багато запитань щодо заповнення розділу «Доставка й повернення» у Merchant Center.

  • Перше і найпоширеніше запитання: чи треба заповнювати цей розділ, якщо України немає в переліку країн для обов’язкового внесення цієї інформації?
    Доброго ранку!

Так, треба, адже ми отримали повідомлення про заповнення цього розділу на акаунти, які працюють в саме Україні. То ж ми радимо заповнити цей розділ й не хвилюватися за можливі блокування з цього приводу.

  • Друге запитання було про те, який варіант оплати вибрати в розділі «Вартість доставки для покупця». Існують такі варіанти налаштувань "Вартості доставки":

1) Безкоштовна доставка замовлень від певної суми. Обираємо, якщо наприклад, від 5000 грн замовлення доставляються безкоштовно. А для замовлень до 5000 грн вказуємо ціну або мінімальну, наприклад, 120 грн.

2) Безкоштовна доставка - тільки якщо у Вас доставка для усіх замовлень безкоштовна;

3) Залежно від суми замовлення - цьому варіанті можна задати вартість доставка для замовлень. Наприклад, якщо сума до 500 грн, доставка – 95 грн, якщо в діапазоні 500-1500 грн, доставка 120;

4) Фіксований тариф - якщо на практиці для більшості замовлень приблизно однакова ціна за доставку, вказуємо середню . Найпопулярнішими варіантами є - 1, 3, 4.

В цьому розділі ви також можете побачити розширений режим «Додаткові комісії" - переходити на нього та вносити в нього інформацію ми не рекомендуємо.



Вас може зацікавити