Статус Marketing Partner у Facebook: як підключити і що це дає

Статтябула опублікована у видавництві ain.ua

Читати оригінал

На ринку інтернет-реклами зараз існує величезна кількість агентств. Це може застати зненацька власників бізнесів і тих, хто шукає собі маркетингового підрядника.

Щоб виділити професійність деяких агентств, Facebook дає статус Marketing Partner, який агентство TurboWeb отримало кілька тижнів тому. На сьогоднішній день всього 5 українських агентств має статус Facebook Marketing Partner.

Що це за статус, які переваги він дає і як його отримати?

Мета Facebook полягає в тому, щоб допомагати агентствам, які користуються цією рекламною платформою. Агентства отримують цілий ряд переваг: від інструментів, ресурсів, навчальних матеріалів і підтримки до участі в заходах і отримання значків за високу результативність.

Програма партнерів Facebook з маркетингу для рекламних агентств пропонує 3 рівня: учасник з аккаунтом, рівень Preferred та рівень Premium:

  • Статус Account дає доступ до матеріалів та інструментів, які допомагають краще вивчити рішення Facebook. Сюди входять презентації товарів і послуг, навчальні матеріали, поради щодо оптимізації витрат на Facebook і багато іншого. Щоб стати учасником з аккаунтом, рекламні витрати вашого агентства повинні бути від $ 10 000 за останні 180 днів.
  • Статус Preferred. До переваг, які дає статус Account, агентство включають в партнерський каталог Facebook. Агентство отримує доступ до особливих функцій, зокрема до підтримки клієнтів через чат і технічної підтримки. А також ваучери на іспит Blueprint Certification, які покриють його вартість.
  • Статус Premium дає доступ до досліджень в сфері аналітики, підвищений пріоритет при вирішенні проблем, консультації по креативу, участь в заходах, таких як саміти агентств, семінари по спільній роботі в рекламному агентстві.

Більше про переваги, які дають різні рівні можна почитати тут.

Як ми йшли до статусу Preferred Marketing Partner

Два роки тому ми отримали персонального менеджера Facebook і недавно дізналися від нього про нову програму Facebook Marketing Partner for Agencies.

7 липня був вебінар від Facebook на цю тему англійською мовою. Після цього вебінару ми відразу ж зареєстувалися в програмі Marketing Partners для українських агентств.

Facebook використовує багато критеріїв, щоб визначити, які рекламодавці заслуговують статусів Preferred і Premium. Їх отримати значно складніше, ніж просто Account.

По глобальній статистиці тільки 25% агентств відповідають вимогам статусу Preferred. Враховується рівень витрат і використання просунутих маркетингових тактик, таких як автоматичне розміщення, використання різних каналів і впровадження сучасних підходів і рекомендацій від Facebook.

Відповідає вимогам і рівень учасника визначаються на основі наступних критерій:

  • Витрати - сума витрат на оголошення рекламних акаунтів в обраному акаунті Business Manager за останні 180 днів. Сюди не відносяться витрати, які вважаються шахрайськими.
  • Необхідна сума витрат - відсоток витрат на рекламу для отримання прямого відгуку, оптимізовану для результатів, найбільше цікавлять ваших клієнтів, за останні 90 днів. По-англійськи це називається qualifying spend.
  • Активні сторінки - кількість активних сторінок, підключених до рекламних акаунтів, які витратили хоча б $ 100 за останні 90 днів.
  • Необхідна кількість місць розміщення - відсоток оголошень з автоматичними місцями розміщення або хоча б двома місцями розміщення, обраними на Facebook, в Instagram і Audience Network (за винятком правого стовпчика).
  • Отримати статус Preferred можна трьома шляхами. Facebook пропонує один з них на підставі аналізу загальних витрат, а також витрат і місць розміщення, що дають право на підвищення статусу, і активних Сторінок.

Шлях А

Передбачає витрати за останні 180 днів не менш $ 700 000.

Критерій «Необхідна сума витрат» означає, що оптимізація рекламної кампанії йде не для охоплення / лайків / переглядів відео, а по значимим цілям (починаючи з переходів на сайт, і закінчуючи конверсіями в кампанії «Продажі через каталог»).

Цей підхід ми і використовуємо в наших налаштуваннях динамічної товарної реклами в Facebook та Instagram для клієнтів. Тому у нас цей показник - 92%. Для отримання ж статусу по цьому шляху необхідно всього лише не менш 35%.

Скріншот зроблений за пару днів до публікації статті, а не в той час, коли агентство розглядало варіанти отримання статусу. На той момент витрати були менше - $ 298 990

Те ж саме стосується і пункту «Місця розміщення, що дають право на підвищення статусу». У нас цей критерій був оцінений в 97%. А для Шлях А досить було б не менше 40%. Ми завжди радимо клієнтам у товарній рекламі використовувати «Автоматичні місця розміщення»:

На досвіді сотень інтернет-магазинів бачимо, що це працює добре - штучний інтелект Facebook сам розуміє, які плейсменти дають хороший результат, а які не дуже для конкретного магазину і дає трафік з тих плейсментів, де результат краще.

Шлях В

Витрати за всіма акаунтами на той час у нас становили $ 298 990 доларів за останні 180 днів.

Витрати, що дають право на підвищення статусу: 90% / 80%. Місця розміщення, що дають право на підвищення статусу: 95% / 40%.

Шлях С

Витрати, що дають право на підвищення статусу: 92% / 35%. Активні сторінки: 59/200. Місця розміщення, що дають право на підвищення статусу: 97% / 40%.

З огляду на наш відсоток витрат, що дає право для підвищення статусу, для перекладу Business manager на наступний рівень нам найбільше підходив Шлях B. Але отримати цей рівень можна, виконавши вимоги будь-якого з варіантів.

Ми відразу зрозуміли, що нам не вистачає суми витрат і простіше йти саме цим шляхом. Решта критеріїв ми виконували і до цього, тому що давно працюємо з особистим менеджером Facebook, відвідуємо майстер-класи, коли приїжджають їхні фахівці з Дубліна.

Щоб отримати статус Preferred шляхом В необхідно було, щоб сума витрат по всім нашим клієнтам в Business manager була більш $ 350 000 за останні 180 днів.

 

Наша сума витрат була нижче необхідної, тому що не всі клієнти агентства були підключені до нашого Business manager, частинy з них ми вели з їх особистих кабінетів. Тому ми досить швидко вирішили цю проблему, просто підключивши всіх клієнтів до нашого Business Manager і автоматично досягнувши необхідної суми расходов.

Після виконання вимог право на підвищення статусу присвоюється автоматично.

 

Нам затвердили статус протягом 2 тижнів після того, як ми виконали всі вимоги. Ми отримали лист від Facebook про статус Preferred, значок партнера і додавання в каталог.

Тепер ми будемо ще швидше дізнаватися про нові рекомендації по рекламі і отримувати індивідуальні консультації та розширену підтримку від Facebook, щоб допомагати нашим клієнтам досягати їх бізнес-цілей.

На даний момент у нас такий статус з просування до статусу Premium Marketing Partner:

Витрати: $499 833Витрати, які дають право на підвищення статусу: 92%Активні сторінки: 59Місця розміщення, що дають право на підвищення статусу: 97%

Щоб отримати статус Premium, ось які шляхи пропонує нам Facebook:

Як бачимо, сам Facebook рекомендує нам вибрати шлях B.

Будемо рухатися в напрямку отримання статусу Premium. А поки, раді поділитися нашим досвідом і перевагою статусу Preferred.

Чому агентству варто отримати статус Preferred Facebook Marketing Partner?

  • Агентства зі статусом Preferred використовують розширені інструменти аналітики, рекомендації та звіти, щоб глибше зрозуміти і поліпшити роботу клієнтів.
  • Клієнти агентства першими отримають доступ до бета-версіями нових функцій Facebook та Instagram.
  • Агентствам партнерам Facebook регулярно приходять поради по креативу, оптимізації рекламних кампаній, а також гайд по роботі під час COVID-19, наприклад.
  • 24/7 рекламна підтримка. Оголошення застрягли на розгляді? Питання оплати? Всі, хто стикався з техпідтримкою Facebook, знають, як повільно вона працює. У маркетингового партнера зі статусом Preferred є можливість звернутися до служби підтримки в режимі реального часу або запланувати консультацію з нашими експертами, щоб вирішити технічні проблеми швидше, ніж будь-який інший рекламодавець.
  • Постійне навчання співробітників, завдяки інформаційним матеріалам від Facebook і ваучерами на проходження сертифікаційного іспиту Facebook Blueprint.

Автор: Олена Безкоровайна, контент-маркетолог агентства маркетингу для інтернет-магазинів TurboWeb

 


Вас може зацікавити