Як почати отримувати замовлення з Google Shopping безкоштовно

Google оголосив, що українські інтернет-магазини зможуть розміщувати свої товари в Google Shopping БЕЗКОШТОВНО вже до кінця цього року! І в США це вже працює.

А програма безкоштовного показу товарів з Google Merchant Center в зображеннях доступна в Україні вже з минулого тижня!

Для довідки: Google Merchant Center - це сервіс, що дозволяє завантажувати дані про товари для того, щоб показувати їх в Google Shopping і на різних платформах Google.

Таким чином Google буде допомагати представникам торгівлі, які постраждали від карантину і COVID-19.

Що це означає для українських інтернет-магазинів?

Ті, хто вже налаштував Google Shopping, а це, за нашими припущеннями, не більш ніж 30% всіх інтернет-магазинів, будуть отримувати в рази більше переходів на їхні товари: з платної і безкоштовної видачі Google Shopping.

Як кажуть, щоб виграти в лотерею - потрібно купити лотерейний квиток, щоб отримувати безкоштовні кліки - потрібно додати ваші товари в Google Merchant Center.

Про те, наскільки ефективно і рентабельно працює правильно налаштований Google Shopping, ми часто розповідаємо на своїй сторінці, публікуючи кейси з хештегом  #GoogleShopping_TurboWeb

Як це працює ?

Безкоштовні оголошення будуть розміщуватися в розділі Google Shopping.

На скріні показано, як виглядає розділ на робочому столі: перший ряд картинок - платний Google Shopping, всі інші - безкоштовний.

На екрані смартфона безкоштовна видача Google Shopping виграє за рахунок більших зображень:

Демонстрація, як це сьогодні працює в США:

Посилання на новину в офіційному блозі Google.

Як скористатися цією можливістю?

Щоб ваші товари почали безкоштовно показуватися в пошуку по зображеннях вже зараз і на вкладці «Покупки», коли це стане доступно в Україні, зареєструйтесь в програмі Surfaces across Google в Merchant Center (як показано на скріні).

Якщо ви ще не працювали з Google Shopping, у вас немає облікового запису в Merchant Center і не завантажені товарні фіди - ви можете зробити це самі або звернутися до фахівців.

 



Вас може зацікавити